About blog

Dobrodošli na moj blog!

Zovem se Brankica Smiljanić, novinarka, slučajna blogerka.

KRATKI OPIS BLOGA:

Media blog 5+ je dobio naziv po novinarskoj formuli 5w+h. Što znači odgovor na 5+1 pitanje: ko, šta, gdje, kad, zašto + kako se nešto dogodilo. To su pitanja na koje ću ja pokušati odgovoriti u svakom svom blogu. Ono za šta se najviše zalažem je da svi budemo medijski pismena publika, da znamo šta je medijska pismenost prije svega, pa onda sve ostalo. Obratite pažnju na impressum, iako ste bloger. Ovaj blog je moj način izražavanja u online svijetu. Imam ga od oktobra 2017. godine. Moj prvi, napisani, blog, bio je tek nakon 6 mjeseci. Što nikome ne bih preporučila da uradi tako. Ako imate priliku, pišite odma’! Nemam facebook, ali me možete naći na drugim društvenim mrežama.

Blogovi koji su inspirisali moju priču sa početka:

Medijska pismenost

Online mediji – Impressum

Kako živjeti bez facebook-a?

Na ono što sam ponosna je da sam već dobila nagradu za jedan svoj blog. Moj savjet je da šaljete blogove na konkurse, nikad ne znate šta će na kraju da bude. A i na taj način drugi mogu doći i do vašeg bloga i saznati za vas. Obratite pažnju na igre (25 Omiljenih knjiga i Mojih 50 omiljenih pjesama) za blogere koja trenutno kruži, da i vi učestvujete. Nema nagrade, ali ono što ima veću vrijednost od bilo koje nagrade je druženje i čitanje. Nadam se da ćete mi se pridružiti.

NOTE:

Za sve koji nemaju wordpress, a žele da prate moj blog i objave, mogu to da urade u dva koraka. Prvi je da upišete svoju e-mail adresu u sekciju na dnu stranice, kliknete na PRATI. Ulogujete se na e-mail, kliknete na link koji ste dobili od wordpressa. Hvala vam, puno.

UŽIVAJTE U ČITANJU!