Najčitanije na blogu u 2019. godini

Prošle godine u ovo vrijeme ili je bilo dan prije, pisala sam isti ovaj blog i vjerujem da baš zato što sam odlučila da pišem na današnji dan i jeste bila dobra godina za mene. Nisam sujevjerna, ali Božić je sam po sebi poseban. Srećan vam Božić prijatelji. A, ako ga ne slavite, nadam se da vam je dan bio lijep.

Ja sam se više nadala snijegu i grudvanju, ali nema. Tako da ono sunce što nas je obasjalo donijelo mi je samo sjetu za prošlim danima. Kad je padao i kad sam se svaki put kad se probudim osjećala veselo i srećno, kao malo dijete. Opet nisam nezadovoljna, jer znam da više ima onih koji ne vole snijeg. Zato sam odlučila da ovu drugu godinu pisanja, nastavim sa tradicijom i da napišem koji su to top pet tekstova koji su bili najčitaniji u prošloj godini.

Ne mogu se pohvaliti da sam dosta tekstova napisala, iako sam rekla samoj sebi da ću pisati više i češće, ali nekako nisam. To ne znači da ako nisam ovdje pisala da nisam nikako pisala, jer jesam. Sad se osjećam kao da se pravdam ahahahah. Uglavmom, kao i prošle godine i ove godine slušam muziku dok pišem i pijem kafu. Ovaj put me zarazila Tones and I – Dance Monkey pjesma, beat i tekst su tako dobri.

Morala sam da vam ostavim da i vi preslušate, malo se opustite ili zaplešete, jer ova pjesma je baš vesela. Ko bi rekao da ću ove godine pisati ovaj tekst uz ovu pjesmu, jer mi je prošle godine baš muzika bila usporenija. Ko zna zašto je to tako.

Top 5 najčitanijih tekstova

Nisam uopšte sumnjala koji tekst će biti broj jedan, jer i postoji razlog i zašto jeste. Tako da ove godine nisam ni morala da gledam statistiku za broj jedan, ali ni za broj dva.

 1. Čuvajte vašu djecu, čuvajte i od samih sebe
 2. 5 ČINJENICA O MENI
 3. Moja Banjaluka
 4. Kako do nove teme za pisanje
 5. Moć digitalnog marketinga i koliko imam sreće u životu

Za one koji ne znaju, tekst „Čuvajte vašu djecu, čuvajte i od samih sebe“, osvojio je Unicef-ovu nagradu za najbolji blog u 2019. godini. Koliko se nisam nadala da ću osvojiti nagradu govori činjenica da sam se premišljala da li uopšte da idem na dodjelu. Čak i kad je bilo proglašenje gledala sam ko će da bude, jer sam smatrala da će neko drugi dobiti nagradu. Malo više sam se iznenadila. I ono kao na filmovima, treba da kažeš nešto. Ja sam rekla da ne znam šta da kažem, jer nisam govor spremila.

Moje gostovanje u emisiji „Novi dan“ na N1 televiziji

Inače, nemam tremu i nisam neko ko se baš toliko lako zbuni, ali u ovom momentu bila sam baš zbunjena. Nešto sam rekla kratko i zahvalila se, a srce mi je baš lupalo. To je taj adrenalin koji uvijek imam kad pišem tekstove, ne zbog same nagrade, ali nije da mi nije bilo baš svejedno.

Šta reći o „5 ČINJENICA O MENI“, nego da pročitate, ako vas baš zanima, a niste pročitali. Ono kad sam napisala da ne volim baš nešto posebno da putujem? E, pa ove prošle godine stalno sam bila „na točkovima“, smiješno je ali ništa mi nije bilo teško i nisam osjećala umor. Dok nisam samo jednom legla u sobi i kad mi se počela okretati oko mene, znala sam da je dosta. A, naveče sam trebala da slavim „Novu“ sa svojim društvom iz Cerebre. Nisam mogla. Samo sam ostala da ležim.

„Moja Banjaluka“ je rubrika u Euro Blicu u kojoj građani govore šta vole, a šta ne vole u Banjaluci, ja sam bila gost prošle godine u februaru. Ono što mi je bilo fascinantno jeste da mi je svaki dan, ali baš svaki dan neko ušao u tekst „Kako do nove teme za pisanje“. A, i kad me neko sretne i pita, uvijek je to kako biram teme za pisanje i kako dolazim do inspiracije. Pa ako neko piše i treba mu postocaj, eto i taj tekst.

Zadnji na listi je „Moć digitalnog marketinga i koliko imam sreće u životu“. Ovaj tekst može da djeluje motivaciono na neke ljude, mada mi to nije bila namjera. Napisala sam ga sa ciljem da zaista sve možete, samo je pitanje koliko energije u sve to što želite, hoćete i možete da uložite energije. Ne kažem da se sve, baš sve može, alii…..

Hvala što me čitate, i radujem se svojim novim tekstovima i još jednoj godini sa vama. Hvala za sve pohvale i kritike. Zaista znači. A ja se samo nadam da ću biti redovnija u pisanju ovdje. Da li ću, to ćemo još vidjeti.

2 thoughts on “Najčitanije na blogu u 2019. godini

 1. Povratni ping: Najbolje iz 2019
 2. knjiznicaosveliskovci kaže:

  Iako se s onom uzrečicom “manje je više” slažem kada se radi o pisanju, ipak sam sretna kada me posjeti inspiracija, jer je to jako rijetko. Što više komunicirati s drugima, širiti podršku i radost kroz pisanje, ali je i tražiti od drugih – a usto je i psihoterapija 🙂

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.