Sloboda Mićalović: „Naš posao je neka vrsta terapije“

S obzirom na to da sam uradila intervju za „Glas Srpske“, te ga tako i u cijelosti prenosim i kod sebe. Na kraju, ostavljam link do teksta. A, na instagramu možete vidjeti još fotografija sa intervjua (IG: brankica_smiljanic)

Banjaluka ima veliki potencijal i mislim da ga koristi na odličan način. Kandidatura za Evropsku prestonicu kulture će mnogo pomoći da poboljšate i obogatite kulturnu scenu. Rekla je ovo u razgovoru za “Glas Srpske” glumica Sloboda Mićalović, koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj sa predstavom “Frenki i Džoni”.

GLAS: Kako ste zadovoljni reakcijama na predstavu koju trenutno izvodite, “Frenki i DŽoni”, a izveli ste je u Laktašima?

MIĆALOVIĆ: Veoma sam zadovoljna. Nama glumcima nije bitno koja je sala u pitanju nego kakva je publika. Bilo je puno i divno su reagovali, kao i uvek.

GLAS: Saznali smo da snimate film u Kazahstanu. Ako možete da kažete o kom projektu je riječ? Da li ste ulogu dobili zahvaljujući Emiru Kusturici?

MIĆALOVIĆ: Apsolutno zahvaljujući njemu sam dobila tu ulogu. Kusturica nam otvara vrata jer mi kao glumci nemamo puno prilika, a on je u svetu cenjen. Tek kad se izađe izvan naših granica može se videti koliko je on, u stvari, poznat. Dobila sam glavnu ulogu, a ovo je francusko-kazahstansko-ruska koprodukcija. Bilo je lepo iskustvo jer nisam znala ruski. Glavni glumac u filmu je Kiril Kjaro, a Gelja Gilman je rediteljka. U međuvremenu sam snimala film i u Jermeniji.

GLAS: Kada će biti premijera ta dva filma i gdje?

MIĆALOVIĆ: Za ovaj film u Jermeniji ne znam, a ovaj drugi će biti u aprilu ili maju 2019. godine. Tako su rekli, a gdje, to ne znam.

GLAS: Koliko je značajna uloga za Vas u seriji “Koreni”? Izuzetno jaka ekipa je okupljena, a vi ste imali glavnu ulogu.

MIĆALOVIĆ: Sve uloge koje sam do sada dobijala dolazile su mi zaista u pravo vreme. Ova uloga se pojavila kada sam izgubila oca. Nisam znala da li ću imati snage da uplovim u sve ovo. Ispostavilo se da je naš posao neka vrsta terapije. Simka je prototip nas žena koje smo, čini mi se, izgubljene u današnjem vremenu, svojom krivicom. Mi smo krive što smo želele da budemo majke, domaćice i poslovne žene. Videla sam celu seriju, koja ima 10 epizoda, i mogu zaista da stanem iza toga i kažem da imamo odličnu seriju, koja neće biti nimalo laka za gledanje.

GLAS: Da li se slažete s tim da Banjaluka često gleda ka Beogradu i da sama ne traži svoje mjesto na kulturnoj sceni?

MIĆALOVIĆ: Pa, tu se delimično slažem, ali mišljenja sam da vam Beograd ne može puno pomoći. I mi se tamo borimo na sve moguće načine i zaista nije lako. Vi imate svoju scenu, koja je kvalitetna. Evo, Nikola Pejaković je snimio seriju “Meso”, koja je fantastična i, zaista, smatram da imate mnogo toga da ponudite publici u regionu i šire.

Projekti

GLAS: Da li trenutno radite na nekom projektu?

MIĆALOVIĆ: Trenutno mi je veliko zadovoljstvo što sam deo novog projekta Milana Kalinića i Viktora Savića, koji otvaraju novo pozorište u Beogradu. Velika je vest za Beograd da se otvara pozorište, a ne tržni centar. Radićemo predstavu po tekstu vašeg Nikole Pejakovića i sada sam u toj poziciji da mogu reći: “Volim da glumim s ovim ljudima”. Drago mi je da sam deo tog, malog istorijskog trenutka.

Sloboda Micalovic

Foto: Brankica Smiljanić i Sloboda Mićalović

Napomena: 
Objavljeno u "Glasu Srpske"  
(štampana verzija i portal)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.