Igra – Pružamo ruku drugarima na blogu

Ideja ove igre je pošla od Shonery, Sofia i Hank Moody. Čim sam vidjela tekst, odma sam htjela i ja da učestvujem u tome. Međutim, obaveze i druge stvari su me malo odvele u drugi pravac, tako da nisam stigla da se posvetim ovome, ali sam svakodnevno čitala i tražila nove blogere. Što zbog sebe jer volim da čitam, što zbog ove genijalne ideje.

*Dakle, blogeri koji imaju do 30 pratilaca, a da se vama sviđaju, nema veze da li su novi ili su stari blogeri, oni su koje možete da nominujete.

Pravila:

 • Zahvalite se osobi, koja vas je nominovala (nije obavezno, ali je lijepo)
 • Predložite „mali“ blog(ove), koji nezasluženo ima mali broj pratilaca i za koji mislite da ga treba čitati. Nema ograničenja u broju prijedloga.
 • Odaberite nove drugare koji će dati svoje „male“ favorite.
 • Uživajte, jer sreću čine male stvari (hm, dobro ne baš uvijek, ali opet…) i sreća je lijepa samo kada se dijeli.

Nominujem sve koje sam navela da i oni nađu vremena i nominuju još neke blogove, jer sam sigurna da ima još blogova koji su vrijedni čitanja. Nadalje, nadam se da će neko da pokrene (ako ne i ja sama), igru koja će uključivati „Mojih 10 blogova koje sam zapratio/la u zadnje vrijeme“ (ako pratiš znači da ti se sviđa). To bi bio još jedan lijep način kako doći do još sadržaja za čitanje i blogova bez obzira na broj pratilaca.

Pa da počnem:

 1. JohnyMontana – Nikola je neko koga poznajem privatno. Njegov blog bi trebao sigurno da ima više pratilaca. On piše maštovite, kreativne, mitske priče koje jednog dana, sveobuhvatno formirano, možda postanu roman. Osvježavajuće je, jer on piše na jako ozbiljan način ali opet dječački. Predivno.
 2. A gdje je Daca? – Damira je djevojka koju sam upoznala na jednoj Novinarskoj akademiji. I dan danas mi je fascinantno kako je bila jedna od rijetkih koja je tražila moj broj telefona (jer nemam društvene mreže). Njen blog je travel blog iliti blog u kojem piše gdje je sve putovala. Njeni blogovi su pored vizuelnog (fotografije su odlične) i sadržinski veoma inspirativni i kvalitetni.
 3. Lana Nikolić blog – Milanka je doktoranktinja Filološkog fakulteta i novinarka Radio Beograda 202. Nju ne znam lično ali na radiju radi sa mojom bivšom koleginicom sa fakulteta Krunom. Njeni blogovi su lični, dinamični i jako emotivni.
 4. Kratke, zamalo ozbiljne priče – Bojan je neko koga sam otkrila dok sam čitala druge blogere. Njegove kratke priče me uvijek iznova oduševe. Taj pristup stvarnog koji on na maštovit način ostvari je nešto prelijepo.
 5. Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Σοφία – Udruženje Sofia, nema potrebe da opisujem, sam naziv kaže, mogu samo da kažem da sam član ovog udruženja (tj. da ću uskoro da budem). Anu znam lično i upoznala sam je preko svog bloga, tako što smo se zapratile, a kasnije i upoznale. Obavezno zapratite udruženje i nju jer uvijek nešto novo možete da pročitate.
 6. aleksandragacevic.com – Aleksandrin blog je informativan blog prije svega, a onda i travel blog. Dosta korisnih informacija i nezasluženo propušteno da je više ljudi prati. Nadam se da će se to ovim mojim prijedlogom promjeniti.
 7. Prostor korisnika Bratislava – Bratislav i njegov prostor na blogu su veoma interesantni od samih naslova teksta do samog sadržaja. Definitivno neko čija razmišljanja vrijedi čitati.
 8. Irina Babić – Irini je dovoljno da odete na blog i kliknete sekciju „O meni“ i sve ćete da saznate o onome što je ona htjela da vam kaže o sebi. Ono što sam ja kod nje vidjela jeste da je interesantna djevojka koja voli da priča, pa osim toga što je napisala kratku knjigu, otvorila je i svoj yt kanal.
 9. Psiho ćoše – Na ovaj blog sam bukvalno „naletila“ nedavno, pa ko se bori sa psihičkim problemima, teškoćama u životu, može dosta tekstova ovdje da pročita. Pisac ovog bloga se ogradio da nije psiholog, terapeut ili psihijatar, ali želi da podjeli novosti iz svijeta psihologije.
 10. Nikola Topić Photography – Počela sam sa Nikolom i završavam sa Nikolom, samo što je ovo drugi Nikola. Njegov blog je posvećen fotografiji. Gledajući njegov kontakt vidjela sam da je u Novom Sadu i da ima sve kontakte postavljene od mail-a, IG-a, FB-a do broj telefona. Ako vam se sviđa može i vas da fotografiše.

Mislim da je sada jasno zašto mi je trebalo vremena da napišem sve ovo. Htjela sam sveobuhvatno da napišem, opišem i nađem. Nadam se da sam svakog dobro predstavila i da će drugi blogeri naći vremena i pogledati njihove blog stranice.